dimanche 8 septembre 2013

Vacanta noastra la Hammonasset Beach State Park, un camping de 5 stele


O vara fara soare si apa sarata a marii nu este o adevarata vara! Ne-am propus sa mergem pe malul marii la o distanta rezonabila pentru a ajunge cit mai repede si a nu ne obosi conducind inutil. Stiam ca Connecticutul este un stat pitoresc si plin de istorie. Astfel am putut sa imbinam baile de soare cu turismul local. O excursie de genul acesta se poate face in 9 ore, ceea ce nu este rau. In plus preturile in campingurile americane sunt mult mai scazute decit in Canada desi platim o taxa de vizitator din afara statului., $30 pe noapte. Campingul Hammonasset este situat in localitatea Madison, New Haven County.  Acestui camping Trip Advisor.ca i-a acordat certificatul de excelenta 2013.


Voiam initial sa ne rezervam citeva zile dar verificand datele am vazut ca campingul era jumatate liber asadar ne-am dus direct la fata locului. Este bine sa ai si un adapost pentru masa de picnic in caz ca vine o ploaie de vara temporara. Tendinta actuala este ca oamenii nu mai iubesc campingul, corturile au disparut fiind inlocuite de trailere si camping vans. Perioada 18-24 august este mai linistita pentru ca incepe scoala in USA . Daca mergeti la cumparaturi nu platiti taxe pentru haine si incaltaminte, in decursul acestei saptamini pentru a ajuta pe americani sa isi pregateasca copii pentru scoala. In orice caz taxele sunt in Connecticut de 8%
Ni s-a oferit mai multe variante de alegere a unui loc. Am fost norocosi sa nu avem vecini decit departe iar in fata noastra era o padurice cu pasari in unison cu concertul  insectelor sicada non stop. Ciinii nu sunt admisi in acest parc.  Aici se poate pescui, merge cu bicicleta, plimba pe carari, cayaking pe mare.
Hammonasset este cel mai mare parc  provincial pe malul oceanului din Connecticut, oferind 550 de locuri, unele cu umbra altele la soare. Te poti duce la plaja pe jos sau cu masina.
Plaja este imensa, curata, cu nisip, bordata de un colier de maciesi, cu fructe mari rosii si iarba inalta. Ador dunele de nisip pierdute printre ierburi. Exista drumuri pentru biciclete, mese pentru picnic, barbeques, adaposturi. Exista citeva resturante pe malul marii. Copiii au un loc de joaca amenajat special. La intrarea in camping exista si o mica biblioteca unde poti imprumuta carti, reviste, in caz ca ai uitat sa iti lectura de acasa.
Toaletele sunt ft curate si super moderne cu WC duale. In interiorul campingului se afla si un amfiteatru unde se proiecteaza filme. Exista si un centru de natura cu activitati pentru copii si exponate cu fauna si flora din regiune. Singurul inconvenient este ca nu poti face un foc noaptea, se poate totusi inchiria un fel de butoi de metal pentru acest scop. Magazinul campingului are preturi rezonabile si poti cumpara ghiata, lapte, piine etc.
«Hammonasset. inseamna «acolo unde facem gauri in pamint». Acest locuri au fost locuite de indieni care cultivau porumb, fasole si dovleac pina la venirea primilor coloni in anul 1639.
Acest parc a fost deschis publicului in 1920, ca astazi sa fie vizitat anual de peste un milion de turisti.
Amatorii de cumparaturi vor fi incintati sa afle ca nu departe de camping se afla 2 factory outlets: in  localitatea Clinton, la 3.4 km Crossing Premium Outlets si in localitatea Westbrook, la 10 km Tanger Outlets cu 55 de magazine.
O alta atractie locala este trenul cu aburi, se poate organiza o excursie familiala pentru $10 de persona. O experienta memorabila este o vizita la Muzeul  Connecticut River in localitatea Essex, o bijuterie de muzeu.
O  plimbare romantica si iesirea la un restaurant se poate face in Mystic Seaport Village. Trebuie neaparat sa mergeti sa vizitati localitatea Essex, un mic oras riveran, cu case coloniale, construite din lemn,  in care se gaseste primul «inn» din America, numit «oraselul perfect american in  celebra carte «1,000 Places To See Before You Die»
Nu departe se afla Henry Whitefield State Museum, adapostit in cea mai veche casa din piatra din New England, construita in 1639.
Ma gindesc si acum cu candoare la aceasta minunata mini-vacanta.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire