jeudi 1 août 2013

Florida, o destinatie turistica pentru toate gusturile




Am revenit in Florida dupa 15 ani, dupa ce m-am familiarizat cu toate insulele din marea Caraibilor, pentru a admite ca este o destinatie fascinanta, aproape de noi canadienii, cu farmecul ei exotic si numeroase atractii. Iarna Florida atrage un numar mare de turisti de virsta a treia dar si familii cu copii. Iti place golful, iti place natura, iti place sa mergi pe jos, iti place sa inoti, sa cutreieri magazinele, sau pur si simplu sa lenevesti pe plaja la soare, iata locul ideal pentru tine. Nu pot uita nici parfumul livezilor de portocali din Florida, aici am descoperit edenul de pe pamint!. Am calatorit de-a lungul anilor intens prin Florida, pe coasta de est si de vest, am vizitat o varietate de muzee, acvarii, parcuri tematice etc. Florida este un univers in sine, un stat primitor si insorit. Florida este punctul de pornire al croazierilor de lux.
In acest articol ma voi opri sa prezint sejurul meu la Hollywood, Florida, un loc unde multi canadieni francezi si romani au proprietati sau revin aici anual.
De la Toronto pina la Fort Lauderdale sau Miami, un zbor pe aceasta ruta dureaza trei ore. Deoarece am calatorit in perioada vacantei de primavara , care de fapt este de evitat fiind cea mai scumpa perioada a anului, am rezervat biletele din noiembrie si am zburat din Detroit, cu un zbor non stop. Am rezervat un hotel la aeroport in acelasi timp, cu cit rezervi din timp este mai abordabil, $32 pe noapte cu micul dejun iar masina ne-a costa $5 pe noapte, un pret rezonabil.
Am revazut aceasta parte a Floridei dupa o perioada lunga si spre surprinderea mea m-a impresionat opulenta, masinile de lux, curatenia, cladirile majestoase. Hollywood este bilingv (engleza-franceza), primitor, cu pancarte de genul «Bine ati venit prietenii nostri canadieni». Majoritatea turistilor sunt din Quebec si se vorbeste franceza la tot pasul, poti chiar sa cumperi ziare in limba franceza. Pina acum doi ani toate casele erau preluate de banca si pretul lor scazuse enorm, acum economia s-a redresat.
Farmecul statiunii Hollywood este dat de faleza lunga de 12 km, recent renovata si care a costat peste 14 milioane de dolari. Aceasta faleza imi aminteste de faleza noastra din Eforie Nord, de plimbarile nocturne sub briza marii. Aici insa faleza este construita pentru pietoni, amatorii de
jogging si pentru ciclisti. Exista numeroase toalete moderne gratuite, dusuri, un teatru in aer liber gratuit, spre deosebire de Italia unde de abia gasesti o bucatica de plaja gratuita. Ca in toate parcurile si plajile din Amercia curatenia este impecabila, ceea ce demonstreaza un nivel inalt de civilizatie. Plajele din tarile fost comuniste sunt dezgustator de murdare.
Plaja este lunga, cu nisip fin, survoalta de pelicani si alte pasari marine. Plaja este gratuita iar parcarea costa intre 5 si 7 dolari pe zi. Pe plaja sunt numeroase restaurante cu terase in aer liber, hoteluri, mici magazine, centre de inchiriat biciclete.
In contrast cu Hollywood este Fort Lauderdale, la 15 minute distanta, un oras modern, cu condominioane de lux, cu miriade de canale, un fel de Venetie a Floridei, cu centre comerciale uriase, muzee variate.
Din acest sejur mi-a placut in special, parcul national Everglades, care se intinde pe o suprafata de 4.3 milioane de hectare de climat subtropical si care atrage anual peste 50 de milioane de turisti. Nu am vazut atitea animale ca aici. Se spune ca, Costa Rica este paradisul animalelor dar din nefericire nu prea ai ocazia sa le vezi. Aici am vazut numerosi crocodili la un metru departare de drumul pietonal, lenevind la soare, numeroase specii de pasari marine si de prada, serpi, pesti si broaste, fluturi, etc. Nici nu este scumpa intrarea, se plateste pe masina $10 dolari, poti vizita individual sau cu un ghid, in general voluntari care acompaniaza turistii. Daca nu iti place sa mergi pe jos sau iti este frica de crocodili poti cumpara un tur de autobus deschis, care dureaza doua ore. In parc sunt mai mult de 170 de specii de pasari de vazut, asadar nu uitati sa va luati cu dvs un binoclu!
O specialitate culinara a Floridei este «key lime pie» , placinta cu lamiie si carnea de crocodil, am incercat placinta, un desert usor cu mult parfum nu si carnea de crocodil!
Pot afirma cu adevarat ca in perioada vacantei de primavara toate avioanele zbor spre Florida si nu este o idee rea sa va petereceti o vacanta  memorabila acolo.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire