jeudi 1 août 2013

Impresii de calatorie Puerto Rico



Pentru turistii blazati de tot ce le poate oferi un sejur all inclusive mai ales in perioada Craciunului, asa cum este cazul nostru, pot opta pentru o excursie culturala intr-o insula tropicala americana: Puerto Rico.  Este o insula mai putin cunoscuta in Canada dar care ofera satisfactii si placeri turistice inedite, in tara cu cel mai inalt nivel de civilizatie si venituri din Marea Caraibilor. Fara a cheltui sume astronomice, ne-am rezervat hotelul, avionul si inchiriat masina prin internet folosind serviciile Expedia.com. De stiut ca in aceasta perioada nu mai era nici o masina disponibila de inchiriat. Este bine sa iti rezervi totul dinainte.

Puerto Rico apartine Statelor Unite, puertoricanii avind pasaportul lor, fiind intr-un fel de commonwealth. Limba oficiala este spaniola, in locurile turistice se vorbeste de obicei engleza. 
Capitala insulei este un oras vibrant, modern cu hoteluri si magazine de lux., cu multe parcuri si plaje renumite. Capitala San Juan poseda un cartier istoric, viu colorat, cu multe cladiri in stil spaniol colonial. In nucleul orasului se afla adunate citeva muzee interesante de arta, folclor si etnografie. Portul San Juan este in permanenta animat de hoardele de turisti care coboara de pe imensele vapoare de croaziere. San Juan este al doilea oras specializat in coraziere de lux. Doua fortarete El Castillo San Felipe del Morro si  El Castillo de San Cristobal va invita la o calatorie in istorie. Preturile la muzee sunt ridicol de mici, in jur de 3 dolari de persoana. Mi-a placut in special Casa alba, construita in 1521 pentru guvernatorul insulei Ponce Leon si superba gradina spaniola maura din jurul ei. Pentru iubitorii de folcolor recomand Muzeul de las Americas.
Pentru turisti, orasul a pus la dispozitie un sistem de transport in comun gratuit, un fel de trolley deschis, de unde poti sa admiri frumusetile orasului si sa surprinzi pulsul strazii.
Puertoricanii sunt cei mai veseli oameni de pe Terra dupa anumite sondaje. Sunt volubili, galagiosi, amabili si iubitori de turisti. Am asistat si la un spectacol gratuit de o incairerea in autobuz si un concert de chitara.  Pentru a te deplasa dintr-un cartier in altul poti folosi autobuzele locale, care costa numai 75 de centi, in moneda exacta. Exista si taxiuri turistice dar pentru a vedea localnicii va sugerez sa calatoriti alaturi de ei. M-a surprins cit de multi obezi sunt in aceasta tara! 
In Puerto Rico sunt cele mai luxoase lanturi de hoteluri turistice cum ar fi Ritz Carlton, Hilton, Intercontinental, Marriot, numeroase cazinouri. In Canada,  numai  in Toronto si Montreal se afla un  hotel Ritz Carlton.
Chiria pentru un condominium timp de o luna este de $3000 iar electricitatea este de cel putin $300 lunar. Cu toate ca preturile sunt mai ridicate Puerto Rico atrage foarte multi turisti din toata lumea.

In Puerto Rico plajele sunt proprietatea statului si ai acces pe plaja si in fata hotelului de lux spre deosebire de Cancun unde am fost alungata pentru ca nu locuiam in acel hotel.
Nisipul este alb si fin, cea mai renumita plaja din Puerto Rico fiind Luquillo.Nu departe de plaja Luchillo exista un complex de mici restaurante locale, unde poti degusta delicatese creole la un dolar bucata.
Puerto Rico este si paradisul turismului ecologic. In primul rind exista o buna infrastructura, iar automobilele de inchiriat sunt la preturi accesibile iar benzina costa in jur de 87 de centi litrul. In plus turistii sunt protejati de o armata de politisti care au farurile luminate in permanenta in caz de nevoie. Desi in Puerto Rico au fost  inregistrate peste 2000 de crime anul trecut, turistii nu se numara printre victime. Exista totusi numeroase batai de traficanti de droguri. Daca te aventurezi intr-o suburbie poti sa fii acostat si sa ti se ceara bani.
Atractia numarul unu in Puerto Rico este  El Yunuque, padurea tropicala, care se poate vizita gratuit, exista numeroase parcari si poteci pentru iubitorii de calatorii in natura. Poti vedea doua cascade, numeroase plante tropicale, pasari si reptile.

Puerto Rico este mecca amatorilor de cumparaturi avind un urias mall: Plaza las Americas cu magazine ca Macy’s, Sears, Borders, JCPenny, unde puteti petreceti o zi intreaga,dar spre dezamagirea noastra am gasit cu greu un loc de parcare.
Cafeua este un produs de lux in Puerto Rico, daca vrei sa cumperi cafea, care este tinuta sub cheie in magazinele alimentare, trebuie sa astepti ca o vinzatoare sa iti deschida vitrina, la fel si romul.
Saptamina noastra in Puerto Rico a trecut repede, fara aventuri si probleme vamale, aducind acasa citeva sticle de renumitul rom Bacardi, cafea, muzica latino si caldura in suflet.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire