mercredi 25 mars 2020

Scandinavian Spa in Blue Mountains



Am fost joi pe la ora 13 la Scandinavian Spa din Blue Mountains, intr-o zi superba de vara indiana. Nici nu puteam sa aleg mai bine. Am intrat in spa unde m-a pus sa semnez ca nu voi face fotografii. Desi in cursul saptaminii locul era aglomerat. M-au frapat mai ales persoanele obeze. Designul spaului este bine conceput, cu doua bazine de apa calda si doua de apa rece si doua mici cascade. Ti se recomanda sa faci un circuit sauna, bazin si nu mai mult de 20 de minute. Am vazut oameni care se destindeau in solarii, unde existau tot felul de reviste. Mi-a placut hammamul cu bai de aburi si esenta de eucalipt. Bazinele erau cu apa clorata si acum costumul de baie imi miroase a clor desi l-am spalat. Intr-unul dintre solarii era o invazie de muste. Existau hamace de doua persoane, scaune de relaxare, citeva instalatii in care se ardeau bucati de lemn. Puteai sa auzi o muzica de relaxare, vorbitul este interzis, exista chiar paznici care te atentioneaza sa vorbesti in soapta.
Poti sa iti aduci de casa un halat de baie, flipflops, ei iti ofera un proso si un locker gratuit. Exista fintini arteziene cu apa rece de baut. Accesul la bai est de $65 de persona iar daca trebuie sa inchiriati un halat de baie mai adaugati $12. Puteti  face un masaj care costa $155 pentru 60 de minute dar trebuie rezervat cu mult timp inainte.

Sauna este un ritual de destindere care provine din Tarile Scandinave si care ne ajuta sa eliminam oboseala, stresul si toxinele. Sauna exista de mai mult de 2000 de ani in Tarile Scandinave,  traditia fiind inradacinata in Finlanda, unde reprezinta un obicei social si familial de mare importanta, pina cind si negocierile politice si economice erau tinute in acest loc.
In Finlanda exista 2 milioane de saune pentru 5,2 locuitori in case particulare, hoteluri, intreprinderi, senat si chiar palatul prezidential.
Se merge la sauna cu un prosop pe care il punem intre banca si piele pentru a absorbi transpiratia si a ne proteja pielea de caldura lemnului incins.
De regula se sta in baia de caldura pina cind sudoarea curge pe piele. Iesim atunci pentru a face un dus cu apa rece. Se recomanda sa intram numai de trei ori in cabina de sauna si sa consumam apa dupa fiecare sedinta de sauna.

Terapia prin apa face parte din obiceiul traditional scandinav, spa insemnind « sanatatea prin apa ».


Hammamul este o baie turca de origine orientala care consta dintr-o baie de caldura si de aburi. Temperatura hammmului este mai putin ridicata ca cea a saunei si se adauga uleiuri esentiale cum ar fi uleiul de eucalipt


In concluzie mi-au placut cele trei feluri de sauna si peisajul atragator din padure. Nu am fost incitata de baile calde, fiind ft clorate. As fi preferat bai cu apa de izvor sau bai termale.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire